sunnuntai 29. maaliskuuta 2015

Maaliskuu

Keväällä 2014 vähäiset lumet sulivat jo aikaisin. Maaliskuun lopulla lampi oli vielä jäässä ja muuallakin vähän lunta ja jäätä, mutta kävelytiet olivat jo täysin sulaneet.








Kevään 2015 kuvissa on paljon talvisempi tunnelma. Hiihtämäänkin taitaa vielä päästä, tosin Kotalammen ympäri kulkeva latu on jo osittain sulanut.




Noiden aurinkoisten ja kylmien päivien jälkeen tulikin sitten sateinen ja pilvinen jakso. Viikkoa myöhemmin otetuissa kuvissa on jo enemmän kevään tuntua. Tänä keväänä iljanteinen ja liukas jakso on ollut aika pitkä. Jäisten kävelyteiden päällä on vesikerros, mikä vielä lisää liukkautta.





Nyt on vuosi Kotalammen kierrosta tehty. Tämä blogi jatkuu kuitenkin vielä enemmänkin teemamuodossa kuin näin kuukausittain. Seuraava kiinnostava kohta onkin kevättulva. Miten korkealle tänä keväänä vesi nousee? Sen näkee muutaman viikon kuluttua. Keväisistä tulvakuvista tämä blogi vuosi sitten alkoi.

maanantai 2. maaliskuuta 2015

Helmikuu

Tämä blogi tulee nyt ajan tasalle, sillä maaliskuun kuvia en ole vielä ottanut!

Molemmat helmikuun kuvasarjat ovat hämäriä. Suomessa on parina viime talvena ollut todella vähän aurinkoisia talvipäiviä. Kuvauspäiviksi sattuvat minulla useimmiten kuukauden viimeisen viikonvaihteen aamut, joten oikein kauniita päiviä ei silloin osu useinkaan kohdalle.


Lunta on sen verran, että innokkaimmat ovat pystyneet  hiihtämäänkin! Latukoneella ei Kotalammelle kuitenkaan ollut käyttöä koko talvena.


Päiväkodin rakennustyömaa näkyy jäädytetyn kentän takana. Jääkin oli hyvin lyhytaikainen ilo!


Yksinäinen lumiukko lammen jäällä.


Helmikuu 2015 oli hyvin lauha. Lunta kuitenkin oli enemmän kuin edellisenä vuonna.




Latu on tehty koneella ja on ihan hiihdettävässä kunnossa.




Seuraavan kerran palaan tänne maaliskuisten kuvien kanssa. Silloin tulee vuosi tai itse asiassa kaksi vuotta Kotalammen kiertämistä täyteen!

Tammikuu

Olen nyt muutamassa päivässä tehnyt monta päivitystä. Tavoitteena on, että maaliskuun kuvat tulevat tänne heti, kun ne on otettu... Saa nähdä, kuinka siinä käy!

Nyt on vuorossa tammikuu. Vuoden 2014 tammikuu oli vähälumisempi kuin vuotta myöhemmin. Mutta kaunista auringonpaistetta on ollut kuvauspäivänä!








Tämä varoitus on varmasti paikallaan!

Vuoden 2015 tammikuinen kuvauspäivä oli pilvinen ja hämärä. Olin liikkeellä kymmeneltä aamupäivällä ja automaattisalama meni päälle kaikissa lammen toisella rannalla otetuissa kuvissa, minkä takia niiden värit ovat hieman omituiset, minkä takia en niitä ole tähän mukaan ottanut. Kameran linssiin sataneet pisarat näkyvät kuvissa kirkkaina läikkinä.









sunnuntai 1. maaliskuuta 2015

Joulukuu

Vuoden 2013 joulukuu oli lähes lumeton. Kuvista näkyy, että lunta on tullut aikaisemmin, mutta kaikki on sulanut jouluksi pois. Nämä kuvat on otettu tapaninpäivänä 2013.

Kello on noin puoli yksitoista aamupäivällä. Aurinkoa ei näy. Jyväskylässä ei montakaan aurinkotuntia vuoden 2013 lopulla ollut.




 Kävelytiet ovat erittäin liukkaita!


Pajunkissoja tapaninpäivänä!


 Lammen jäälle ei ole menemistä.



Orvokki kukkii vielä ulkona kukkaruukussa.

Vuoden 2014 joulukuu onkin sitten ihan erinäköinen. Nämä kuvat on otettu uuden vuoden aattona 2014.





Hiihtämään pääsee, vaikka lunta ei ole vielä kovin paljon.



Vaikka aamu onkin hämärä ja pilvinen, niin lumi tuo maisemaan kuitenkin vähän valoa.